VVN Halderberge en gehandicapte platform organiseren scootmobiel dag

Op 2 juni 2016 heeft VVN Halderberge samen met het gehandicaptenplatform een scootmobieldag georganiseerd.

Na het opzetten van het parcours konden we om negen uur starten met onze deelnemers. Vooraf hadden de vrijwilligers alles geregeld met het gehandicaptenplatform en wisten ze exact hoe ze het parcours wilden uitzetten. De deelnemers kregen binnen uitleg over de theorie zoals bijvoorbeeld de plaats op de weg, voorrang hebben en voor laten gaan. Een opticien en audicien verzorgden de APK en gaven raad als dit nodig was.

Na het altijd inspannende parcours met diverse obstakels en remproeven, wat niet bij iedereen op tijd lukte, konden ze allemaal de weg op. Ook wethouder Paantjens van de gemeente Halderberge wilde wel eens meemaken wat er bij komt kijken om veilig met een scootmobiel om te gaan. Iedereen zou dit moeten doen bij de aanschaf van een scootmobiel. Erg nuttig en noodzakelijk gezien de jaarlijkse ongevallen met dit voertuig. In 20 jaar tijd zijn de dodelijke slachtoffers in Nederland met dit voertuig gestegen van 2 in 1996 naar 41 in 2015.

Ook de vrijwilligers van de Zonnebloem waren aanwezig en samen zorgden ze voor een broodje en drankje. We danken alle betrokken organisaties en vrijwilligers voor hun hulp bij deze broodnodige cursus. Deelnemers, veel veilige kilometers gewenst. 

VVN Halderberge – senioren.